Fortress

Érdekességek és filmek véleményblogja

Bemutatkozás

2020. augusztus 14. 14:21 - Fortress_

Isten hozott blogomon!

Fortress felhasználó-néven 2013 óta írok blog-bejegyzéseket különböző témákban: legtöbbször filmekről (a Filmwolrds és Filmtress oldalakon), de néha világpolitikáról, történelemről, csillagászatról és közérdekű dolgokról is például a Kávészünet blogon. Legolvasottabb posztjaim: Öt film a terrorizmusról (Filmworlds), Egy sokkoló háborús film (Filmworlds),  Az Alien filmek (Filmtress), Pablo Escobar halála (Kávészünet), A legjobb disztópikus filmek (Filmworlds). Ezúttal saját blognév alatt folytatom, amíg lehet, amíg lesz felület hozzá!

fortressxp@gmail.com

Ami a névválasztást illeti: 2013-ban született meg a Fortress név kettős megfontolásból, az egyik az ideologikus - filozófikus megközelítés mely szerint az emberek egy része (köztük magam is) egy sajátos virtuális erődben éli életét, ahol őrzi lelki egyensúlyát és ahol megvédheti önmagát a külső hatásoktól. Az én "erődömben" 4 dolog körül forog minden: első a közvetlenül hozzám tartozók szeretete (ragaszkodás gyermekeimhez), második a filmek imádata (örök szerelem), harmadik az írás (főleg történelemről), negyedik pedig a lakásom, mely számomra a nyugalom szigete. És persze ide tartozik még "az élet apró örömeinek szeretete" is vagyis minden örömet okozó hedonizmus, mint a természet-imádat, olvasás, csillagászat, pizzaevés, sörözés, úszás, utazás vagy a kávézás melyek mind a negyedik bástya "tartozékai".

4bastya.jpg

A másik ok a névválasztásra, hogy a blognév megalkotása előtt 20 évvel (1993-ban, mindössze 20 évesen) láttam a Fortress című "B" kategóriás mozit, Christopher Lambert főszereplésével és akkoriban nagyon megtetszett a sztori (megnyitotta előttem a sci-fi és más fantáziavilágok iránti rajongást). Kedvencem lett ez a film ("B" kategória ide vagy oda). Nos, ez a két magyarázat a névre, de a lényeg a blog, melyen üdvözöllek és ahová visszavárlak! Ha írnál nekem, itt tudom elolvasni: fortressxp@gmail.com

 ***

fortress_logo_uj.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fortress.blog.hu/api/trackback/id/tr1316139692
süti beállítások módosítása