Fortress

Érdekességek és filmek véleményblogja

Bíbor szívek - egy pozitív vélemény [29.]

2022. augusztus 06. 20:04 - Fortress

purple_heart1.jpg

A kép forrása: IMDb

Úgy tűnik nagy divat lett földbe döngölni a Netflix új romantikus drámáját, a Bíbor szíveket (Purple Hearts), ám én ezúttal inkább egy pozitív véleményt fogalmaznék meg róla. Nekem ugyanis tetszett! Elismerem, hogy nem aspirálhat Oscar díjra és az évszázad drámája címet sem valószínű, hogy megkapja de egy szórakoztató, érzelmes és érdekes film, egészen jó alakításokkal. A rendezőnő, Elizabeth Allen Rosenbaum, könnyed stílusban dolgozta fel az alapsztorit, mely nagyon egyszerű:

... adott két fiatal: az énekesnő Cassie és a tengerészgyalogos Luke, akik érdekházasságot kötnek egymással, hogy egyikük a hadseregtől anyagi juttatásokat kapjon, másikuk pedig cukor-betegségének kezeléséhez támogatást tudjon felvenni. Az ilyen típusú, haszonszerzésre és csalásra épülő frigy teljesen törvénytelen és az amerikai jogszabályok szerint akár börtönnel is büntethető (ha kiderül). Kapcsolatuk tehát veszélyes és kezdetben üzleti jellegű, miközben a külvilág felé szerelmespárnak kell mutatniuk magukat. Csakhogy Luke-ot pár nap után Irakba vezénylik, ahol megsérül. Hazatér és Cassie ápolni kezdi, miközben felbukkan Luke apja is, aki gyanakodva szemléli az eltitkolt házasságot. Bonyolítja az egészet Luke zűrös múltja is, mely kábítószerezéssel teli és egy dílernek való tartozás miatt állandó fenyegetést jelent a párra nézve. Amikor a díler már Cassie édesanyját is veszélybe sodorja, Luke kitálal és bevallja múltját. Cassie erre megszakítja vele a kapcsolatot. A viharos "házasság" folytatása kérdésessé válik, de az egyértelmű lesz, hogy komoly érzéseket táplálnak egymás iránt és Cassie különleges és egyre sikeresebb számait Luke ihleti. A nézőt a film utolsó harmadában már főleg az érdekli: vajon lebuknak e és ha igen, milyen érzésekkel viseltetnek majd egymás iránt a későbbiekben?

A női főszereplő, a nagyon csinos, kolumbiai származású Sofia Carson remek számokkal, érzelmes zenékkel és egy egészen hiteles alakítással színesíti a cselekményt. A férfi főszereplő, az orosz felmenőkkel is rendelkező angol Nicholas Galitzine fess és sportos fiatalember, aki sármos eleganciával alakítja a szerelmes tengerészgyalogost. Valahogy tetszetős a párosuk, az ember szívesen nézi őket.

purple_heart2.jpg

A kép forrása: LINK

A film érdekessége a két világszemlélet ütközése is, hiszen míg a latin származású Cassie pacifista, toleráns, liberális gondolkodású, addig a fiú inkább konzervatív és a fegyveres harc híve. De felfedezik egymás értékeit és lassan, fokozatosan egymásba szeretnek. A lány által ìrt dalok egyre gyönyörűbbek, a bonyodalmak pedig végül egy meglepő fordulatot hoznak zárásként.

Kapunk romantikát, valódi érzelmeket, némi izgalmat és néhány meglepetést is. Élvezetes a sztori, egyszerű a script, jó a rendezés és elfogadhatóak az alakítások is egy gyönyörű, fiatal színésznő és egy jóképű, modell-alkatú fiatal színész játékával. Mi kell mèg egy szórakoztató ès romantikus filmhez?

fortress_logo_uj.jpg

 

1 komment
Címkék: Bíbor szívek

A bejegyzés trackback címe:

https://fortress.blog.hu/api/trackback/id/tr4417902187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jager_ 2022.08.10. 16:52:10

Jó kis poszt, remek áttekintés és vélemény!
Meg is néztem hatására a filmet. Tetszett. Úgy tűnik nekem a nagyon vegyes véleményekről (amiket eddig olvastam mindenfelé), hogy nagyon megosztó ez a film. De nyilván nem kell tőle óriási katarzist várni. De egy könnyed kis romantikus sztorinak nagyon is megfelel. Nem kizárt, hogy idővel majd újra megnézem.
süti beállítások módosítása