Fortress

Érdekességek és filmek véleményblogja

The Suicide Squad 2 [26.]

2021. augusztus 09. 16:05 - Fortress

Már 5 éve annak, hogy 2016-ban először a mozikba került David Ayer Öngyilkos osztaga Will Smith, Margot Robbie, Ben Affleck és Jared Leto főszereplésével, mégpedig sok helyen zajos-, de többnyire inkább közepes sikert aratva (IMDb: 5,9/10). Mégis kialakult a témának egy sajátos rajongótábora, mely életre hívta a 2021-es második részt is.  suicide1.jpg

Kép forrása: theimportantenews.com

A második epizód, ha lehet még inkább vegyes érzéseket kelt a nézőben, bár egyelőre nagyobb sikernek tűnik az első résznél, legalábbis mozipénztáraknál és az IMDb-n, ahol most 7,6/10 pontnál jár. Természetesen vannak pozitívumok és negatívumok is (már ha értékelni akarjuk a végeredményt).

Egyértelmű pozitívum például a karakterek színessége: láthatunk golyóálló cápaembert (akit mellesleg az eredetiben Sylvester Stallone "szinkronizál"), van két lábon járó menyétember, főszerepet kap az izomember John Cena (Peacemaker), a vezéregyéniség (Will Smith helyettesítő) Idris Elba, a kigyúrt Joel Kinnaman, (mint Flag ezredes) és természetesen most sem maradhat ki a produkcióból a szexin őrült Margot Robbie sem (Harley Quinn szerepében). Pozitívum a sok akciójelenet is, melyek többsége véresebb, mint az első rész esetében és főleg Margot Robbie -hoz kapcsolódik.

suicide2.jpg

A cápaembertől bevallom a hideg kivert. Megérne egy külön filmet. A kép forrása: dailyresearchplot.com

Ugyanakkor negatívumok is akadnak: mindjárt itt van az alaptörténet, mely sajnos kicsit "ZS" kategóriát idéz a főgonoszként elővezetett óriás tengeri csillaggal. Nagyon gáz a pötty-dobáló pasi is és a végkifejletként kieszelt idiótaság a patkányokkal, melyek végül felzabálják a csillagot. Erre már nehéz bármit is mondani. Viszont kárpótol bennünket Margot Robbie, aki tényleg fergeteges ezúttal is. Idris Elba ugyanakkor csak hézagosan pótolja az ösztönösen eredeti Will Smith-t, miközben a többiek tökéletesen feledhetőek.

Ami a Suicide Squad -ban tetszetős az a pörgés, a látvány, a lazaság és a rengeteg marháskodás, melyektől annyira rossz az egész, hogy az már jó! Ha értitek mire gondolok. De hazudnék, ha azt mondanám nem unatkoztam néhol és hogy nem idegesített néhány jelenet. Ám mindent egybevéve azt is el kell ismerjem, hogy mégis szórakoztató 132 percben volt részem és bár néhányan kimentek a moziból (úgy a film felétől) én maradtam és végül is nem bántam meg.

suicide3.jpg

Értékelésem gyengécske 50%, az is csak Idris Eléba, Margot Robbie és az akciójelenetek miatt, melyek nekem nagyon bejöttek (nem beszélve a cápaemberről).

50szazalek.jpg

fortress_logo_uj.jpg

vonal2.jpg

Hasonló filmes posztjaink: Az öngyilkos osztag 2., Dzsungeltúra,  Idő (Old). Jeges pokol,  Fekete Özvegy, Halálos iramban 9. Hang nélkül 2 [kritika] Mortal Kombat (2021), Greenland kritika, Hét nővér - akció-scifi, Kémek hídja, A helyőrség kritika, A láthatatlan ember (2020), A 12 legjobb háborús film, Az igazi Rocky Balboa, A halál 50 órája (1965), A 25 legfélelmetesebb horror,

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fortress.blog.hu/api/trackback/id/tr1016654632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása